Tijdens dit project werd ik uitgedaagd om een ​​keukenapparaat te ontwerpen met een handbediend aandrijfsysteem.
Ik werd geïnspireerd door de ontwerptaal van Ross Lovegrove en koos ervoor om een ​​handmatige garde voor kinderen met een beperking te ontwerpen. In dit individuele project uit het eerste jaar van de studie Industrial Design engineering ligt de focus op de ideatiefase.

Aansluitend op dit project hebben we als groep ons gefocust op de volgende design fasen in een volgend project. Zo is er een werkend prototype gerealiseerd en heeft er een design-optimalisatie plaatsgevonden.

Mechanisme: In een glazen container zal een garde draaien wanneer de hendel bovenop het product wordt ingedrukt. Deze verticale beweging wordt omgezet in een draaiende beweging. Door de hendel naar beneden te duwen, zal de tandheugel de draaiende pallen aandrijven. De pallen grijpen in het rateltandwiel. Bij het optillen van de hendel ratelen de pallen mee, op deze manier zal de garde alleen
draai wanneer u de hendel naar beneden duwt. Een hendelveer op het keerpunt van de hendel forceert de hendel naar zijn oorspronkelijke positie.